Na ez nem bolti cucc, azt elmondom. Vagy ha valahol ilyet kiadnak a pultból, akkor elég kemény helyen jársz. Lehet, hogy Mexikó hangulatához a citromos-sós-zöldalkohol íz jól megy, de mi itt máshogy isszuk: házi borpárlat, szelet kolbász, pirospaprika, ez a recept. Ha nincs borpárlat, valami keményebb törköly is jó.
Inni ugyanúgy kell, ahogy a másikat, remélem nem kell részletezni, hogy mi minek felel meg az eredetiből. A paprika ízlés szerint lehet csípős vagy csemege (csípős javasolt), arra viszont készüljetek fel, hogy nagyjából az ötödik kör után valakinek eszébe fog jutni, hogy most már a paprikát inkább orron keresztül kéne, és a szemetekből is ilyen pörköltalap fog csorogni, közben meg megy majd az óhogybasszátokmeg-ozás.
Miből áll?
- házilag készített borpárlat (esetleg törköly)
- kolbász
- paprika
Kik igyák?
- betyárok
- ínyencek
- a magyaros konyha rajongói
Kik ne igyák?
- epebetegek
- a magyaros konyha igazi rajongói
A paraszttekilázás szórakoztató, tartalmas nyár délutáni program lehet bárkinek, de esti bulit azért nem kell utána tervezni, aki nem ájultan fekszik a fű közepén, annak olyan szaga lesz tőle, hogy mindenki jobban jár, ha csak a teraszról nézi a hívogató diszkófényeket.
Kommentezés