Kommentezés

Spanoskodás

Söntés

A Buszos Karesz vagyok. A Buszos, így nagybetűvel, ahogy mondom. Iszom, aztán leírom.
Az Atlétás Bandi is ilyen, csak kicsit meredekebb. Hegyeset köp.

Amivel talán senkinek nem kéne találkozni, mégis mindenki ismeri: VBK, Balikóla, Niggervadász megvan? Itt a helyed, tesó! Rakódj ide mellénk a pulthoz, meg hozz egy sört, hogy ne kelljen kérnem! A következő kör az enyém.

email
  • abuszoskaresz gmail
  • atletas.bandi gmail

Fröccsök

Jó magyar emberhez mérten szeretem a bort. Az urak itala, kétség se férhet ehhez. Kiskölyökkoromban is figyeltem az idős tagokat, akik gondosan hátrasimított séróval, köldökig kigombolt ingben, összetekert Népsporttal a hónuk alatt üvöltve fröccsöztek a Dózsa-Fradi alatt a Bika presszóban. Abban az időben még ez a gömbölyű talpatlan decispohár is divat volt, nem tudom, emlékeztek-e rá. Az aljuk mindig lila foltot hagyott a cigivel kiégetett műanyagabroszokon. Micsoda élet volt az! Nem ám ezek a mai diszkók, meg yuppie kávézók, ahová, ha bemész és kérsz egy szőkét, kibasznak, mert azt hiszik, hogy kurvázni akarsz. De most akkor itt el lesz mondva minden a teljesség igénye nélkül.

Fröccs

Na ez a legalapabb alap. Két deci fehérbor egy deci szódával. Lehetne itt ragozni, hogy vannak olyan emberek, akik ásványvízzel, édes, félédes borral isszák, de inkább ne. Száraz bor deci szódával és cső. Legjobb a rizling vagy a sárdoné. Itt a művészkedő szép borok kurvára nem játszanak. Meg különben se. A bor folyik, nem művészkedik.

Kisfröccs

Deci-deci. Lehet inni pirossal is, úgy is jó. És ugye mehet húzóra is, vezérem? Négyzetméteres versenyt játszott már valaki? Ki van kérve kétszer egy négyzetméternyi kisfröccs, és aki előbb megissza, annak nem kell kifizetni.

Hosszúlépés

A longsztepp. Télen, nyáron, bármikor. Mikor épp, hogy hazaérsz a melóból, kint tök hideg van, unod a sört, beversz egy ilyet. Mikor kint hesszelsz a teraszon, dől rólad a víz, unod a söröd, beversz egy ilyet. Ehhez még alakalom se kell. Deci bor (vörös vagy fehér), két deci szóda, és már spriccel is a képedbe a sok buborék. Eltartott kisujjal, magasított üdítőspohárból a legjasszabb, csak úgy, napgépben, trikóban.

Házmester

3 deci bor, két deci szóda. Elő a söröskorsót, aztán mehet a menet. 4 ilyen meg pár szilvórium és szevasz! Már repkednek is az ötvenesek a zenegépbe, aztán vonyítod a Hajnali útont, mint a legnagyobbak.

Macifröccs

Ez most a módi, a pisis kölykök ezt isszák, mert nem bírják a piát, de japánkodni persze kell valamivel a kiscsajok előtt. Pedig hát fele bor-fele szóda mellé málnaszörpöt tölteni nem valami férfias dolog. A másnapról meg ne is beszéljünk. Ha a naplemente után árad penetráns szájszag, akkor ezután vajon micsoda? Kerüljétek a macifröccsöző lányokat, én mondom!

Újházy fröccs

Kovászos uborka leve megy a fröccsbe szóda helyett. Nem írnám le tovább...

Májer

Vörösbor pezsgővel. Felőlem ezt mindenki úgy issza, ahogy akarja. Igazán elvetemültnek kell ahhoz lenni, hogy nagyobb mennyiség is lemenjen az ember gigáján. Mivel még sosem ittam belőle annyit, hogy be is rúgjak tőle, igazából se jót, se rosszat nem írok róla. Bár az íze kurva szar.

Góré

Két deci bor, meg hozzá annyi szóda, hogy a pohár pereméig érjen a cucc. Csak kicsit kell megijeszteni a borocskát, bár én annyira nem látom értelmét. Akkor már igyunk valami finomat. Elő lehet venni a márkásabb, testes vörösöket, vagy a jó száraz fehéreket. Az ilyen itókákat vétek elbaszni szódával, pláne kólával. Arról meg már úgyis írtunk. Igazából a nagyon észjátszós szomeliés dolgokba sem mennék bele, az is meg van írva már. Viszont száz szónak is egy a vége: aki a Tokajit is felhúzza szódával, az már nem is ember. Esetleg román.

A bejegyzés trackback címe:

https://sontes.blog.hu/api/trackback/id/tr872663061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mátrai Borzaska 2011.02.15. 18:40:16

Jókor jött ez a poszt, indul lassan a fröccsszezon úgyis, hétvégén már sütött a nap.
Isten háta mögötti város restijében idegenként a pulthoz lépni és kikérni egy olasz fröccsöt olyan mintha letennél egy névjegykártyát az asztalra.
A baszogatás ezek után kizárva.

A Buszos Karesz 2011.02.15. 19:28:53

@Mátrai Borzaska: ahogy mondod, cimbora, ahogy mondod:) ilyenkor szokott kikopni a jakóm a sok könyökléstől

2011.02.15. 20:23:41

Uhh, ez gyönyörű, köszönjük. Kicsit krúdys-szindbádos, egy csipetnyi gasztroblog-beütéssel. Hasonló jót - sőt még jobbakat! - várunk majd ezek után a Karesztól, fel van adva a lecke. :))

Az igazi úr amúgy nem az, aki spriccert iszik, hanem az, aki a csavartnál is borravalót ad, szerintem.

kenájkikit 2011.02.15. 21:07:05

egy kurva nagy cefrés haveromról kapta a nevét az ébert fröccs, az az mikor a pohár bor felett csak elspriccelsz a szódával és ami belehullik annyi szóda kerül bele:D

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.02.16. 09:46:18

A májerről annyit, hogy apám és boldogult nagyapám minden pezsgőzős, ebédelős családi rendezvényen ezt nyomták. Az első kör pezsgőt, a koccintás miatt, talán még tisztán nyomták, aztán meg fröccsöztek, vörösből, de ugye, ha már ott a pezsgő, minek basszuk a szódát, azt csak csinálni kell, a kurva kölkök is fölisszák, macera, na. A második, időnként harmadik üveg pezsgő megbontására már nem volt ilyen komoly ideológiai alap, de már nem is kellett. Én sajnos eleinte kicsi voltam, később meg inkább töményeztem, még később meg az előző éjszaka miatt annyira másnapos voltam, hogy inkább szódáztam, meg is csináltam, ha kellett. Sz'al a hatásáról személyes tapasztalatom nincs. Apám nem nézett ki szarabbul, mint amikor sima napokon csak fröccsözött a nagyfaterral, a nagyfater meg egészségügyi céllal rutinosan bealudt délután egy órácskára. Mondjuk a világot már ordítva szidták, de abból az alaphangon is zajártalomnak tekinthető nagynéném is erősen kivette a részét, főleg a magasabb tartományban. Ha anyám látta rajtam, hogy kezdenek felbaszni, és egyre gyakrabban nyúlok a töményes üveg után, inkább kihívott a konyhába, hogy törölgessek, amíg mosogat, mert sejtette, hogy csúnyán leérvelek mindenkit a gecibe, aztán minek a balhé. Hejj, a régi szép idők...

Még kiegészítésnek és kulturális okai miatt megemlíteném a Krúdy fröccsöt: 9deka bor, 1deka szóda, ami a nagy író szerint éppen csak megnevetteti a bort.

Az ébert fröccsöt én harmatosként ismerem, ami a pohárba hulli, az a harmat.

Egyébként meg mindenkinek javaslom a szegedi Szent István téren a víztorony meglátogatását (guglizzátok ki, mikor van nyitva), az aljában szódakiállítás az általam ismert legteljesebb fröccsgyűjteménnyel.

A rizling és a sárdoné mellé, kezdőknek, csajoknak javaslom az illaztos fajtákból készült , savasabb reduktívakat is. Irsai, Királyleányka, Tramini (iminimi, traminimu subappúáminimi, dal is van róla:))

kenájkikit 2011.02.16. 10:00:16

@lilakutyak: persze az harmat fröccs egyébként, de a urban legend nálunk így hangzik:D

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2011.02.16. 15:58:42

Asszem talán Moldova H.Kovács történeteiben szerepelt a tömbházmester: ugyanaz, mint a házmester, csak 3 belőle. Ha jól emlékszem.

mrs.starkey 2011.02.16. 18:36:17

jézus, az újházy fröccs ugye csak kamu??? :):)

BoBácsi 2011.02.16. 19:35:05

@A Buszos Karesz: minden szavad arany, főnököm! Annyit még, hogy a vice-házmester roséból, erőst segíti a kerékpáros képességeket!

A Buszos Karesz 2011.02.16. 19:47:24

@lilakutyak: micsoda történet:D a leérvelés szót meg mentem magamnak!:)
@mrs.starkey: van ilyen, meg lehet nyugodni:) saját szememmel láttam.
@BoBácsi: kösz, vezérem. de milyen kerékpáros képességek vannak? kifejthetnéd:D
Volt egy KRESZ-oktatóm, aki szerint, ha látunk egy bicajost előttünk menni az úton kocsmák körül, akkor gecinagy ívben kerüljük ki kocsival, mert valószínűleg azért biciklizik, mert járni már nem tud:D

2011.02.16. 20:02:07

@A Buszos Karesz:

Bicajos: igen, és azért kell egy-egy demizson jobbról-balról a biciGlire, hogy egyensúlyban tartsa. És ha csillan rajta valami, az nem a macskaszem, hanem a páleszesüveg a kabátzsebben. Kresz-oktatáson ezt sokszor elmondták.
Na most akkor a mi tanárunk vagy tőletek települt át, vagy van valahol az országban egy ilyen titkos HQ, ahol ezeket a gjv-oktató fazonokat egy kaptafára kiképzik. :))

Amúgy ha távolsági buszosként nyomatod vidéki viszonylatban, akkor biztos ismerős a tematika: :)
www.youtube.com/watch?v=HoaYhfJSHqI

"De előled még a kamion is ijedten kitér." - Hát az a modern trubadúr, aki ilyen dalszöveget leír, az tényleg nemcsak a híradóban látott már alkoholüzemű fémmuslincát, az ziher. :)

2011.02.16. 20:11:53

@A Buszos Karesz:

Ja ,amúgy nagyon konkrét lenne, ha rákérdeznék, hogy te nem a pilisi végeken nyomatod a sofférkedést "egész véletlenül"? Csak mert lenne egy erős tippem, hogy ez a sztájl és élettapasztalat bizony rengeteg Bp. - Egom viszonylat során csiszolódott ki. :) Ha belefér a blog profiljába, esetleg jöhetnének a buszos sztorik is, mondjuk a hátul a csövespáholyban (hármas ülés) reszelő fiatal párocskákról, meg a vasárnap hajnali gumicsizmás-slagos belső takarításokról... :D

Hurri Kán 2011.02.16. 23:16:37

Azt hogy tömbházmester írta már valaki? :D

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.02.17. 09:20:49

@A Buszos Karesz: a leérvelést - lusta vagyok megkeresni - a napirajz.hu-n láttam. Óvodások építettek várat a homokozóban, aztán mutatatták az óvónéninek, az meg lefikázta a vérbe hadászati szempontból. És amikor a kisköcsögök megszeppenve visszamentek átépíteni, akkor mondták, hogy Irma néni meg hogy leérvelte a várunkat a gecibe. Ha ráérsz, keresd ki!

BoBácsi 2011.02.17. 10:21:59

@A Buszos Karesz: ilyenekre gondolok mikor kerékpáros képességek javulását emlegetem, hogy biztos borulásból mentés, láthatatlan akadályok kerülgetése, elsőbbség megszerzése tetszőleges kereszteződésben és/vagy lámpánál...
minden bringás haverom aki fröccsözik bringázás előtt, után és közben bámulatos módon tudja produkálni a fentieket, akiknek meg nem sikerült azok vagy nem mesélhetik el, vagy nem beszélünk róluk.

hát így

mrs.starkey 2011.02.17. 12:03:42

@A Buszos Karesz: @Atlétás Bandi: elnézést a feltételezésért! :) de akkor ez ilyen házibulik itala, nem hiszem hogy minden kiskocsmában tartanak koviubi-levet az elvetemült újházy-fröccsre vágyóknak..... :)

mrs.starkey 2011.02.17. 12:03:42

@A Buszos Karesz: @Atlétás Bandi: elnézést a feltételezésért! :) de akkor ez ilyen házibulik itala, nem hiszem hogy minden kiskocsmában tartanak koviubi-levet az elvetemült újházy-fröccsre vágyóknak..... :)

Hurri Kán 2011.02.17. 12:05:35

@mrs.starkey:
A koviubilé igenis egy nagyon jó és életmentő hatású ital :)

BoBácsi 2011.02.17. 14:18:19

@gyvy: csakugyan nem rossz, de igen fáradt lehet lélekben és szellemben aki ezt fröccsnek issza!

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2011.02.17. 15:05:28

@lilakutyak: @A Buszos Karesz: napirajz.hu/archives/2007/04/23/MIOTA_MAR/

@BoBácsi: igen, a bájkosok egy része nagyon vonzódik a fröccshöz, meg a bebaszva közlekedéshez, nekem erről nincs túl jó véleményem

@mrs.starkey: otthon lehet inni, de még jobb kisvendéglőkben.
Képzeld el mondjuk a Lupa szigetet, vagy valami vízközeli kisvendéglő teraszát, a Nyakas Laci játssza a Schlosser kocsmát: youtu.be/jAx2RF_jqM4
Egy zúzapörköltÖt tarhonyával, meg hozzá egy Újházy fröccsöt. Na? :)

mrs.starkey 2011.02.17. 15:09:41

@Atlétás Bandi: itt a környékünkön van egy Vámpír Pisti vagy Vérszívó Pisti (nem jut eszembe pontosan), aki ilyen egyszemélyes sramlizenekar. nevét pedig onnan kapta, hogy amúgy laborosként dolgozik és vért vesz. :)

Hurri Kán 2011.02.17. 20:01:25

@BoBácsi:
Nem fröccsnek, az a reggeli gyógyital. Miután rendberakta a bélést péháértékileg, iszik a zember fia egy kávét és utána megint meg lehet próbálkozni egy jeges gyógyhosszúlépéssel :)

Thresher 2011.02.17. 22:04:10

Ejnye, a nagyfröccs is milyen alap... kockás(!) műanyag(!!) terítő, vascsöves székek, alkesz pincér... már ha érted mire gondolok.

2011.02.24. 18:50:03

Posztot kérünk! :-)
Mindjárt itt a hétvége, és kellenének italötletek a szabadidő kulturált eltöltéséhez...

Atlétás Bandi · http://azelott.blog.hu/ 2011.02.25. 09:06:40

@tff: lesz is, tesó, nem hagyunk szarban a hétvégére senkit!

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2011.02.25. 09:20:48

@Atlétás Bandi: Akkor csak be kell kapcsolni hétvégén is a gépet:)
süti beállítások módosítása